Για το περιεχόμενο

Για την πλοήγηση

Στην αρχή

Πληροφορίες προϊόντων

Το καστορέλαιο, ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus communis) της οικογένειας των Ευφορβιδών (Euphorbiacae). Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έλαια που παράγονται παγκοσμίως με απόχρωσή υποκίτρινη και σχεδόν άοσμο και χρησιμοποιειται ως ελαιο βασης.

Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε θεωρείται δραστικό στοιχείο για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Επιπλέον εφαρμόζεται στη θεραπεία των λειχήνων, των αποστημάτων, των μωλωπισμώ Περιέχει, το ρετσινικό οξύ, για αυτό το χρησιμοποιούν στα σαμπουάν και στα κοσμητικά των βλεφάρων, διοτι δυναμώνει, μεγαλώνει και προστατεύει τις βλεφαρίδες από το ρίμελ,

Το καστορέλαιο εχει χαμηλή μοριακή μάζα με αποτελεσμα να έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύταρα.

Γνώμες πελατών
Προσθέστε τη γνώμη των πελατών σας

Ανακοινώστε τη γνώμη σας και σε άλλους χρήστες:

Καταγραφή εκτίμησης

  • Οι προσωπικές πληροφορίες θα συλλέγονται και θα χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς που περιγράφονται στην Δήλωση προστασίας δεδομένων .

5

επισης ειναι πολυ καλο υπακτικο. μπορει να αντικαταστησει το χημικο καθαρτικο

Επιπλέον πληροφορίες